Войти в систему

Home
    - Создать дневник
    - Написать в дневник
       - Подробный режим

LJ.Rossia.org
    - Новости сайта
    - Общие настройки
    - Sitemap
    - Оплата
    - ljr-fif

Редактировать...
    - Настройки
    - Список друзей
    - Дневник
    - Картинки
    - Пароль
    - Вид дневника

Сообщества

Настроить S2

Помощь
    - Забыли пароль?
    - FAQ
    - Тех. поддержка



Пишет ac10zzk ([info]ac10zzk)
@ 2018-06-27 13:56:00


Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:Надiя Савченко, актуальные вопросы террора, буржуи, иконы и антииконы, новости - неновости, полезное, русско-фашистская нечисть, сектанты, слава Украине!, уродцы

Той прекрасний вік, коли взяв батькову рушницю і пішов стріляти депутатів
завтра, кстати, 100-летие расстрела Петра Болбочана

 4 листопада 1917 року Генеральне секретарство військових справ видало наказ про формування 1-го Українського республіканського полку при 5-му армійському корпусі, а командиром підрозділу призначили Болбочана. 
На початку грудня 1917 року солдатський комітет корпусу вирішив ліквідувати полк. Болбочан з такою "військовою демократією" не погодився і наказав заарештувати членів комітету. Але було вже пізно: у результаті запланованої комітетом акції український полк роззброїли, а казарми підірвали й розбили гарматами. 

10 квітня 1918 року штаб запорожців отримав від військового міністра О.Жуковського таємний усний наказ вирушити на Крим і звільнити його раніше за німців. Для виконання завдання З.Натієв виділив окрему Кримську групу, забезпечену всіма видами зброї, на правах дивізії, командувати якою призначив Петра Болбочана. 

"Ніде по всій Україні не зустрічали українського війська з таким ентузіазмом, з такими оваціями і таким захопленням, як робило це населення Сімферополя. Всі вулиці були удекоровані цвітами і переповнені публікою, яка радісно вітала Болбочана", — згадує один з учасників походу сотник Б.Монкевич. Але радість командира запорожців була затьмарена прибуттям представників німецького командування, які вимагали негайно припинити наступ, погрожуючи, що змусять запорожців підкоритися силою. Не бажаючи йти на конфлікт, Петро Болбочан поступився. А наступного дня начальник штабу німецької дивізії заявив, що на запит німців про Кримську групу українське військове міністерство відповіло, ніби наказу про операцію в Криму не давало і нічого про групу не знає.
У період правління Павла Скоропадського становище Болбочана не поліпшилося. Проросійські урядовці в оточенні гетьмана вважали його небезпечним елементом і переконували Скоропадського ліквідувати корпус. 

14 листопада 1918 року гетьман, який після поразки Німеччини у Першій світовій війні залишився без підтримки союзників, видав грамоту про федерацію з "білою" Росією. Болбочан спочатку намагався переконати гетьмана піти на поступки і навіть…стати на чолі повстання. Але в Києві його телеграму до Скоропадського сприйняли як провокацію. І тоді запорожці перейшли на бік повсталих.

З перших днів повстання полковникові стало ясно, що українські політики не вміють учитися на власних помилках. Під час переговорів з представниками Українського національного союзу, який керував повстанням проти Скоропадського, Болбочану повідомили: голова Директорії Винниченко домовився з представниками РСФРР, що ті відтягнуть на себе гетьманські частини біля кордону і дозволять повстанцям розгорнути наступ усередині країни, тож хай полковник домовляється з ними про спільні дії. Але Болбочан відмовився: за кілька місяців служби на кордоні він уже встиг побачити справжні наміри більшовиків. У Полтаві за наказом Болбочана було заарештовано ревком на чолі з М.Шинкарем, який не визнавав Директорії і, спираючись на місцевих повстанців, розстріляв командування 6-го Полтавського армійського корпусу і 100 старшин українського війська. Зі знайдених у Шинкаря документів випливало, що він та його прибічники чекали на прихід Червоної армії, яка мала допомогти їм у боротьбі з Директорією. Але замість подяки Болбочан отримав від українських урядовців критику: вони ще вірили в можливість "єдиного революційного фронту"…

Від поповнення, що його надсилали з Києва, не було жодної користі: новобранці приїздили без одягу й харчів і швидко дезертирували або переходили на бік більшовиків. Болбочан відверто критикував владу за таку "допомогу", але нагорі до його критики не дослухалися. Навіть гірше: коли 20 січня полковник повідомив, що відступає з Полтави на Кременчук, аби зберегти бодай залишки війська, це викликало лише критику з боку урядовців Директорії. І за кілька днів полковника заарештували.  
ну и так далее, до самого расстрела
и эти люди порицают Савченко :\

Савченко, кстати, у себя дома висит майже в виде иконы:

Сьогодні в новинах почула, що поліція затримала 15-ти річного хлопця, який взяв батькову рушницю і пішов стріляти депутатів.
От і полетіли перші ластівки… які скоро підростуть і перетворяться в соколів…
Той прекрасний вік, гарячої крові і відкритості душі. Тоді, коли почуття справедливості найбільш загострене.
Я пам’ятаю свої п'ятнадцять років. Я була готова перевернути світ!
Мало кому вдається зберегти такий молодечий запал в 30 і в 40 років. Але, якщо ми будемо мати націю, яка в собі це збереже, то така нація і народ будуть непереможними!
отличная, всё-таки


офф-топы все в кучу, вычитаю позже
Поклонская посетила Захтея:

 


как Украина и мусульмане мучают бедненький русский мiр https://newstracker.ru/article/general/22-06-2018/severnyy-kavkaz-popytka-silovogo-zahvata


«Союз добровольцев Донбасса» Александра Бородая, если не разгромлен российскими силовиками, то наверняка взят под контроль http://realgazeta.com.ua/fsb-otzhala-dobrjvjltsev/


Плотницкий «в ссылке в Воронеже» http://realgazeta.com.ua/plotnitskij-v-voronezhe/


полезное от Граней для пользователей телеграмма https://www.facebook.com/GraniRu/photos/a.363605123677352.76619.157033337667866/1769141693123681/?type=3&theater 


на этом редакция блога прощается с вами


(Читать комментарии) - (Добавить комментарий)


[info]freir
2018-06-30 19:35 (ссылка)
да не было никаких мд-новороссов
как не было никаких мд-эфиопов

по ссылке (ладно, сходил) какого-то чувака "назначили"
админом мд-новороссии
т.е. пруфов, что он говорит это от своего лица/аккаунта нет
причем выглядит он явно не арийским образом
думаю, это такой юмор на самом деле со стороны аутентичных мд

(Ответить) (Уровень выше) (Ветвь дискуссии)


[info]freir
2018-06-30 19:42 (ссылка)
а вот мд-французы были )

(Ответить) (Уровень выше)


(Читать комментарии) -