Войти в систему

Home
    - Создать дневник
    - Написать в дневник
       - Подробный режим

LJ.Rossia.org
    - Новости сайта
    - Общие настройки
    - Sitemap
    - Оплата
    - ljr-fif

Редактировать...
    - Настройки
    - Список друзей
    - Дневник
    - Картинки
    - Пароль
    - Вид дневника

Сообщества

Настроить S2

Помощь
    - Забыли пароль?
    - FAQ
    - Тех. поддержка



Пишет ac10zzk ([info]ac10zzk)
@ 2018-07-15 21:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
крымские мистецькие партизаны
Мемуар непойманного участника справы Сенцова:


Микита Боркін: У соцмережах у нас була група чи чат, не пам’ятаю, куди запрошували всіх патріотично налаштованих людей в Криму. Мене запросив Чирній. Я був з ним особисто знайомий і дізнався, що буде збір. Ми збиралися декілька разів біля пам’ятника Шевченку на проукраїнські мітинги, біля однієї школи, а також біля Таврійського національного університету. Перші збори у нас були ще наприкінці лютого, коли все тільки починалося. Коли збиралися, нас було людей 12, може більше. З часом хтось виїхав, нас стало менше.

З Олегом Сенцовим познайомилися ближче до кінця березня. Він тоді сказав: «Ніхто з материка вам допомогти не зможе. Ніхто не привезе сюди жодних засобів. Згадайте справу «Pussy Riot». Якщо їм у РФ дали такі терміни, то що дадуть вам?». Він пропонував мистецький, не насильницький спротив. Ми малювали банери, плакати, клеїли стікери, кидалися фарбою у білборди з агітацією. Усього ми бачилися з Сенцовим тричі. Останній раз – 5 чи 6 травня. Жодних наказів мені Олег не віддавав. Єдиний факт співпраці, де він виступав організатором дій, – це коли ми закидували фарбою білборди. Оскільки він мав автомобіль, він нас возив, шукав пропагандистські оголошення та планував маршрут. Їздили втрьох: я, Кольченко і Олег Сенцов. Поїздили містом, виїхали трохи за Сімферополь. Він нам потім сказав: «Нікуди не лізьте. Бачите, наш спротив і так вже сходить нанівець». Ми були проти окупації і висловлювали таким чином свою позицію.

Щодо підпалів офісів «Единой России» і «Русского Единства». Тут у нас була окрема компанія: я, Чирній, Афанасьєв, Зуйков і Асанов. Потім я запросив Олександра Кольченка. Дуже шкодую зараз про це. Він був знайомим знайомого, був на Євромайдані і, як виявилося, також знав Олега Сенцова. Але Сенцов тут ні до чого. Коли він дізнався про підпал, він нас сварив. Сказав : «Навіщо? Я ж вам казав, хлопці! Навіщо ви це робите?». Це зараз я вже бачу, що це дурниця була. Афанасьєв ще групу створив, де викладав новини про наші акції. Я думаю, вирахувати нас було не важко (за версією російських слідчих органів, Олег Сенцов нібито організував диверсійно-терористичну групу «Правого сектору», яка здійснила в Сімферополі підпали будівель і планувала підірвати в місті пам’ятник Леніну, — ред.).

Нас всіх настільки дістала бездіяльність центральної влади, що ми вирішили спробувати показати, що ми проти в такий спосіб. На Майдані боролися вогнем, тож ми вирішили зробити так само. Почали з офісу «Русского Единства», а потім вже був офіс «Партії регіонів», який після анексії став офісом «Единой России». Ще був один невдалий підпал. Ми пішли і побачили, що там конвой автоматників. Коли ми робили підпал офісу «Единой России» і ми вже відійшли, Чирній мені зізнався, що вогонь обпалив йому балаклаву і він її з себе зірвав. Але я не знаю, чи під камерами.  Думаю, що під нього давно вже копали. Він дуже активно свою позицію проявляв.

Жодних терактів ми не планували. Станом на 9 травня в Сімферополі залишалися тільки троє: Афанасьєв, Чирній і Сенцов. Я був в Ялті на Дні народження у друга. І Кольченко теж був в Ялті, але у своїх справах. Першим взяли Чирнія. Потім Афанасьєва. На наступний день затримали Сенцова. Кольченко встиг передати мені через треті руки повідомлення, що наш знайомий бачив, як затримали Афанасьєва і щоб я був обережним. А 11 числа до мене додому приїхали якась тітонька наче з соцслужб з моїм фотороботом. Показує і каже: «Втекла дитина. Допоможіть знайти». Я зрозумів, що це все, треба тікати. 12 числа я забрав свої речі з гуртожитку, викинув телефон, поміняв сім-карту. Узагалі єдині, хто дотримувалися правил безпеки під час спілкування, це були ми з Кольченком. Я поїхав в Севастополь до дівчини, ми попрощалися. Уже коли приїхав до дівчини, там побачив поліцію. Але при мені не було ні рюкзака, ні речей, ні флаєрів, я не викликав підозри. Вони мене навіть не обшукали. Уже коли я поїхав, вони до неї приходили, спілкувалися з нею, з батьками.

Анастасія Багаліка: Виходить, ви коли з нею зустрічалися, ще не було орієнтування на ваше затримання?

Микита Боркін: Можливо, що так. А може, вони думали, що я їй щось передав, і хотіли вийти на когось іще. Коли були проукраїнські акції, вона як раз до мене в Сімферополь приїздила.

Анастасія Багаліка: А як їм вдалося затримати Кольченка, якщо ви кажете, що він був обережний?

Микита Боркін: Він не міг повірити, що нам дадуть виїхати. І тому не поїхав. Один знайомий нам казав, що якщо є орієнтування на затримання, то на кордоні не пропустять. Але мені вдалося проїхати. Перевірили документи, перепитали: «Боркін Микита Сергійович? Підніміть голову» і пропустили. Можливо за мною стежили, а, може, і стеження не було.

https://hromadskeradio.org/programs/intervyu/oleg-sencov-ne-viddavav-nam-zhodnyh-nakaziv-vin-buv-za-mysteckyy-sprotyv-figurant-spravy-yakomu-vdalosya-vtekty-vid-fsb



офф-топы:


+++


+++
чекисты даже в своих внутренних донесениях не могли повторить написанное, ограничиваясь эвфемизмом "надписи враждебного содержания" (фотки и стори тут)


+++


+++
экий концептуалист, на премию "Инновация" тянет:


+++
не перевелись ещё фрики в земле русской:
Анатолий Альбертович Обросков является фриком-оппозиционером. Ранее был активистом трезвеннического движения, маниакальным борцом за ЗОЖ, учредителем и автором газеты "Трезвый Петроград", организатором трезвеннических футбольных турниров, лидером питерского филиала Партии сухого закона, одним из лидеров движений "Трезвый Петербург", "Чистый Петербург", культурно-спортивного движения "Трезвая лига", правым националистом-неоязычником (хотя прежние соратники иногда обвиняли его в наличии еврейских корней), соорганизатором пары местных "русских маршей". Пытался инициировать в Санкт-Петербурге референдум по вопросу абсолютного запрета на реализацию алкогольных напитков. Мечтал "отрезвить и религиозно обновить Русь". Потом примыкал к "русским мусульманам", партии "Коммунисты России" и др. Сравнительно недавно он объявил себя трансгендером и принял "трансгендерное имя" хЕВАх. 12 января 2018 года Обросков прибыл в Центризбирком РФ (регистрироваться на президентские выборы) в короткой голубой юбке, лифчике и пиджаке. Он даже представил СМИ программу, включающую ликвидацию "правовой незащищённости" трансгендеров. Обросков хочет организовать в Кудрово (пригород СПб) гей-квартал, чтобы "сексуальные меньшинства могли чувствовать себя комфортно". Поддерживает Алексея Навального, выступает за возвращение к "временам раннего Ельцина".(отсюда, поэтому, возможно, что-то и враньё)


UPD: вот он:

отличный_ая


(Читать комментарии)

Добавить комментарий:

Как:
Identity URL: 
имя пользователя:    
Вы должны предварительно войти в LiveJournal.com
 
E-mail для ответов: 
Вы сможете оставлять комментарии, даже если не введете e-mail.
Но вы не сможете получать уведомления об ответах на ваши комментарии!
Внимание: на указанный адрес будет выслано подтверждение.
Имя пользователя:
Пароль:
Тема:
HTML нельзя использовать в теме сообщения
Сообщение:



Обратите внимание! Этот пользователь включил опцию сохранения IP-адресов пишущих комментарии к его дневнику.