ты - заведующий всем, и все из-за тебя... -

About  

Previous Entry Jan. 12th, 2012 @ 08:38 pm Next Entry
Ой лишенько! Зайшла я ще на сторінку Вікі про Біллі Холідей і граммар-наци в мені почав жадати крові. Там русизм, там помилка, там рід переплутаний. Фанат тьоті Біллі теж точить ножі. Як вам це: "Холідей шукала порятунку в алкоголі й наркотиках, які іноді підсилювали розжарення емоційності". Емоційність в ній розжарювалася, блять. Хто ці людоньки, що пишуть в українську Викіпедію? Раніше майже завжди читала англійську і всьо було нормально. Чомусь думала, шо і в нас більше-менш. А там просто суцільний капєц і фейспалм(((
(Оставить комментарий)
[User Picture Icon]
From:[info]oles_barlig@lj
Date: January 12th, 2012 - 03:18 pm
(Link)
у мене ось тут:
http://oles-barlig.livejournal.com/278457.html
була невеличка дискусія про те, яке ж це ганебне явище українська Вікіпедія. зокрема там говорили, що велика кількість статей, це тупо переклад програмою з російською без належної вичитки і редагування отриманого тексту.
From:[info]ext_438535@lj
Date: January 13th, 2012 - 06:26 am
(Link)
А що хоч один з критиків зробив для поліпшення української Вікіпедії? А то користуватися і критикувати всі вміють. А Вікіпедію роблять звичайні люди, притому, зазначу, без жодної оплати. Якщо б кожен, хто відвідує Вікіпедію (а таких в Україні 10 000 000) зробив хоча б одну правку, що поліпшує Вікіпедію, то давно б щезли подібні проблеми.

Дійсно проблема є. І вона в тому, що редагує Українську Вікіпедію лише близько 2000 людей (це ті що зробили хоча б одну правку за останній місяць).

Приєднуйтесь до числа редакторів Вікіпедії — просто натисніть кнопку «Редагувати»!
[User Picture Icon]
From:[info]oles_barlig@lj
Date: January 13th, 2012 - 06:52 am
(Link)
я відповів Вам у своєму ЖЖ.
From:[info]karma_pema@lj
Date: January 13th, 2012 - 11:19 am
(Link)
я вже приєдналася — збираюся відредагувати і дописати низку статей, присвячених джазу. але! я розумію, що редакторів небагато, тому мене не надто обурює відсутність якоїсь статті. все одно я сама для пошуку інформації використовую англійську вікі, в якій є все. мене більше турбує якість тих текстів, що вже є. чому пишучи про видатну джазову вокалістку Біллі Холідей, автор навіть не спромігся правильно написати її справжнє ім´я? хоча для цього варто було просто зазирнути в англійську версію відповідної статті. чому люди пишуть про речі, в яких абсолютно нічого не тямлять? більше того — вони навіть нормально писати не вміють. купа помилок і опечаток. я виправляю, де бачу, але накуя так писать? хіба хтось відмінив спелчекери? оце прикро.
(Оставить комментарий)
Top of Page Powered by LJ.Rossia.org