haeldar's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Saturday, June 3rd, 2006

    Time Event
    9:51a
    Убиться шышками
    Начал изучать бессмертный труд по германской военной экономике и наткнулся на фразу, которая меня ввела в ступор.

    Согласно американскому отчету о результатах воздушных налетов  на военно-промышленные объекты Германии, в начале наступления на Польшу в Германии ежемесячно производилось около 700 самолетов, 60 танков, 1750 автомашин и одна или две подводные лодки.

    чем-то меня эта фраза напрягла... с кочки зрения формальной логики, ага
    12:10p
    Особенности розбудовi национального самосознания
    Укрi, укрi древние, кому укрiв?!?

    Можливо Аркону Сварожича слід ототожнити з давньоарійським Арджуною ("білий", "світлий"), який вважався втіленням у образі мужа могутнього давнього бога Нари. Матір'ю Арджуни вважається Кунті Прітха (вона ж скіфо - сколотська Антея Пората), яку наділяли епітетом "Ратра" - "ніч", "темінь". Тобто цілком місто Ретра могло бути назване в честь праматері Аркони. Підтверджує нашу гіпотезу те, що жоною Арджуни була царівна з роду змій --нагів Улупі, від якої, можливо, і виводили свій родовід північно-західні слов'яни - полаби. Бо ще Галл Анонім у "Хроніці князів та правителів польських" (М., 1961) називає їх "зміїний рід" (с. 27) аж ніяк не в переносному значенні. Царівна Улупі від Арджуни народила сина Ірвата (пор. з назвою племені хорватів, що переселилися на південь, на Балкани, а сусідами поморян по Віслі були карпатські білі хорвати). Цікаво, що від Арджуни інша царівна - Чітрангада - народила сина Бабхрувахана (родоначальника бобрів, чи, вірніше, змішаного балто-германо-слов'янського племені бебриків), а сестра Крішни Субхадра - героя Абхіманью. Також цікаво співставити наступні санскритські слова tivra сильний, суворий", anta "місце", uraga "змія", rsi "мудрець, навчений, благородний" з етнонімами слов'ян "тиверці", "анти", "вороги" (епічні опоненти слов'ян?), "роси".


    Рыданияхва.

    И вот еще:

    Знання написання німцями самоназви укрів як ucker або ucher (пор. з написанням німцями назви "Київ" як Chue) приводить нас до реконструкції його власне слов'янського еквіваленту як *ucher > "ухарь" - "молодець, вдалий".

     
    8:58p
    Вспомним легендарную КИСУ КУКУ (ТМ)
    35,68 КБ
    А С КАКОВА ТЫ ГОРАДА?

    << Previous Day 2006/06/03
    [Calendar]
    Next Day >>

About LJ.Rossia.org