serg_bronstein - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
serg_bronstein

[ userinfo | ljr userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Україна-2010 - відродження каральної психіатрії? Oct. 25th, 2010|10:53 am

serg_bronstein
Originally posted by [info]di_mur@lj at Україна-2010 - відродження каральної психіатрії?

25 жовтня 2010 року

Анонс прес-конференції!

 

Україна-2010 - відродження каральної психіатрії? Вінницькі прокурори нацьковують психіатричну лікарню на профспілкового діяча та громадського активіста Андрія Бондаренка

 

          25 жовтня 2010 року о 12год. 00хв. в приміщенні Вінницького прес-клубу (вул.Соборна, 68, третій поверх) розпочнеться прес-конференція Координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана, Президента громадської організації інвалідів користувачів психіатричної допомоги „ЮЗЕР” Руслана Імереллі, Керівника громадської організації «Рух. Прокуратура Вінниччини без корупції», заступника голови незалежної профспілки «Трудящі» - Андрія Бондаренка.

 

          Чотири рази за письмовим зверненням органів прокуратури Вінницької області Вінницька обласна психіатрична лікарня ім.Ющенка звертається до суду з проханням надати згоду на примусове психіатричне обстеження громадянина Андрія Бондаренка. Чому ж органи прокуратури проявляють таку наполегливість в нацьковуванні психлікарні на пана Бондаренка? Відповідь на це питання на думку учасників прес-конференції важлива не лише потенційні жертві української каральної психіатрії, це, вважаємо ми, повинен знати коже, оскільки завтра усміхнені та привітні лікарі-психіатри можуть завітати до ваших осель. В Радянському Союзі психіатрія щиро прислуговувала режиму, жертвами психіатричних зловживань стали тисячі всесвітньовідомих дисидентів та простих людей, які сміли говорити на чорне-чорне, а на біле-біле.

Здобувши незалежність, Україна категорично відмовилася від зловживання психіатрією, проте чи дотримує Україна задекларованої обіцянки?

         

          Унікальна історія переслідування вінничанина Андрія Бондаренка вражає насамперед тим, що з цією людиною намагаються розправитися виключно за його правозахисну та профспілкову діяльність. Андрій Бондаренко є одним з керівників обласного відділення незалежної всеукраїнської профспілки «ТРУДЯЩІ», яка об‘єднує понад 300 членів у різних районах Вінницької області. Відстоюючи трудові права членів профспілки, пан Бондаренко швидко побачив, що невиплати заробітної плати, інші порушення трудових прав кришуються прокурорськими працівниками, які мали б, натомість, самостійно, моніторити дотримання цих прав та вживати належні заходи прокурорського реагування до їх порушників. Тоді Андрій Бондаренко почав оскаржувати і незаконні дії органів прокуратури. Звична практика для правозахисника та будь-якої людини, яка бажає захиститися від свавілля. Проте аби захиститися від конституційного права людини на петицію (звернення), вінницькі прокурори почали масоване бомбардування психіатричної лікарні з вимогою в примусовому порядку через суд доправити Андрія Бондаренка на медичне обстеження. Аргументи прокурорів були радісно та запопадливо сприйняті психіатрами, зокрема лікарем-психіатром Пастуховою Т.В., зав.диспансерним відділенням Слободян О.Б., заступником головного лікаря Ковальською Л.А. Лікарі просять суд дозволити примусову госпіталізацію Бондаренка тому, що він «неодноразово звертався в правоохоронні органи та суди області за скаргами. Так протягом 2008 року до прокуратури Ленінського району надійшло 91 звернення, а до прокуратури Вінницької області – близько 20. В 2009-2010 році в прокуратуру Ленінського району м.Вінниці надійшло понад 20 таких звернень, а до прокуратури області – майже 50». Очевидно, що людина, яка скаржиться прокурорам на прокурорів не може бути психічно здоровою! Безсумнівно – Андрій Бондаренко – ідіот. Більше того, ідіот небезпечний, адже лікарі вважають – тонка душевна організація прокурорських працівників не може витримати такого скаржника.


Зрештою вінницькі психіатри з лікарні ім.Ющенка виписують у своєму зверненні до суду з метою примусово помістити Бондаренка до психлікарні наступний унікальний симптом:

    


 

Воістину - тільки дебіл та маразматик буде в 2010 році в Україні захищати свої права шляхом написання скарг до органів прокуратури!

 

Попри наполегливість прокурорів та психіатрів, жоден з чотирьох разів суд не задовольнив прохання психіатрів. Зокрема і тому, що Андрій Бондаренко демонстрував в судових засіданнях довідки про те, що він є… психічно здоровим, видані державними психіатрами, проте в тих населених пунктах, де не було відомо про написання паном Бондаренком 91 скарги в органи прокуратури. Очевилно не знали там і про те, що ініціативній групі, на чолі з паном Бондаренком вдалося в 2010 році офіційно зареєструвати унікальне за назвою та завданням об‘єднання громадян:  «Рух. Прокуратура Вінниччини без корупції» (код ЄДРПОУ 37085142). Очевидно, що після цього людина не може вважатися адекватною та мати право находитись серед здорових громадян України.

 

          Оскільки пан Бондаренко пройшов останнє психіатричне освідування в Житомирській обласній психіатричній лікарні №1 лише три дні назад – 22 жовтня 2010 року, де, мабуть цілком помилково був визнаний психічно-здоровим


в цей короткий та безперечно тимчасовий період ремісії його психічного стану, ми – представники громадських правозахисних організацій вирішили запросити пана Бондаренка на прес-конференцію, аби журналісти могли подивитися на цього «психа» та розповісти своїм читачам (глядачам), що загрожує тим, хто наважиться скаржитись на вінницьких прокурорів.



 

          Початок прес-конференції – о 12 годині. 

 

Координатор ВПГ

Дмитро Гройсман

Президент ВГОІКПД «ЮЗЕР»

Руслан Імереллі



Link Read Comments

Reply:
From:
(will be screened)
Identity URL: 
имя пользователя:    
Вы должны предварительно войти в LiveJournal.com
 
E-mail для ответов: 
Вы сможете оставлять комментарии, даже если не введете e-mail.
Но вы не сможете получать уведомления об ответах на ваши комментарии!
Внимание: на указанный адрес будет выслано подтверждение.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
Message:



Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.