Войти в систему

Home
    - Создать дневник
    - Написать в дневник
       - Подробный режим

LJ.Rossia.org
    - Новости сайта
    - Общие настройки
    - Sitemap
    - Оплата
    - ljr-fif

Редактировать...
    - Настройки
    - Список друзей
    - Дневник
    - Картинки
    - Пароль
    - Вид дневника

Сообщества

Настроить S2

Помощь
    - Забыли пароль?
    - FAQ
    - Тех. поддержка



Пишет isa ([info]isa)
@ 2010-02-12 09:58:00


Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Доброго ранку! (ліричний відступ)

 Сьогодні ти йдеш у двобій зі своєю долею. Гонг відмірює час і позначає втрати.

Перший удар, перший раунд. Кров несамовито гуде у вухах, адреналін змушує прискорено битися серце. Атакувати, закритися, знов атакувати… Незалежно від фіналу ти набуваєш досвіду, виходиш на інший щабель, але позаду залишаються старі звички, ламаються якісь стереотипи, втрачаються друзі.

Добре, коли губиш лише прив’язаності, накинуті чужою волею думки й бажання. Цей мотлох не ватро тягти за собою в майбутнє. Прикро, коли від друзів залишається лише згадка, від кохання – гіркий присмак розлуки (хоча розчарування набагато гірше).

Знов гонг. Другий раунд. Що дасть, що відніме цей бій?

Цікава річ: з часом забуваються факти й дати, залишаються лише згадки про емоції. Уже не пам’ятаєш, як звали того бешкетника, що штурхонув тебе в шкільному коридорі,не пам’ятаєш, як вперше хвалив учитель за добре виконане завдання. Проте добре пам’ятаєш, що було неприємно, сумно, а в інший момент відчував себе щасливим. Ці емоційні зарубки залишаться уже з тобою назавжди. Це і є твоя пам'ять, той досвід і та науки, заради яких прийшов у це життя...

Третій раунд. Супротивник не ворог. Вдивляючись в його обличчя, намагаєшся зрозуміти, нащо йому цей бій. Яка невідома сила звела саме вас? Чому саме він? Скільки раундів уже пройдено ним до зустрічі із тобою? Які його втрати? Гонг.

Раптом виникає почуття, що немає нікого ріднішого за твого супротивника. Саме він змушує тебе змінювати тактику, вчитися закриватися від потужних ударів. Мимоволі посміхаєшся йому. Відповідь – посмішка. Так, перед тобою не новачок, бо розуміє…

П’ятий раунд. То вміло стримуєш чергову атаку, то тебе відтісняють аж у протилежний кут. Якщо в такий момент дозволиш собі подумати про безвихідь, то навряд чи зможеш вийти з того кута. А можна сприйняти таку позицію як можливість короткого перепочинку, поки намагаються пробити твій глибокий захист.

Зрештою ми самі вирішуємо, що пам’ятати й у які кольори розфарбувати своє життя. Ми самі створюємо свою емоційну пам'ять – своїм вибором.

То на рингу можна аналізувати хід бою, вдалі й невдалі тактичні прийоми, помилки. У життя немає помилок, є тільки досвід. Реальні ситуації – це не тестові завдання, де є правильна відповідь, частково правильна чи неправильна. Тут є лише варіанти. І який би ти не обрав, саме для тебе, саме в цій ситуації і в цей час він є найправильнішим з усіх.

P.S. Надворі сонячно й холодно, сильний вітер – ідеальна погода для того, щоб перетрусити залежалі речі й добре їх вивітрити перед тим, як знов надовго заховати на антресолі. Перетрушуючи свій емоційний скарб, зловила себе на тому, що більшість негативу давно викинула, а залишилося те, що дійсно хочеться зберегти. Тільки чомусь крутяться в голові слова з пісні Висоцького:

Весь  мир на ладони - ты счастлив и нем
И  только немного завидуешь тем,

Другим - у которых вершина еще впереди.

Та й у всіх нас ще попереду кілька раундів, ще кілька нескорених вершин.
То ж нехай буде з Вами Сила! :)

 



(Добавить комментарий)


[info]pry4ilok@lj
2010-02-12 19:08 (ссылка)
Доки було мало роботи, намагалася зайти й сказати, що думаю з цього приводу. Не вийшло. кілька разів пробувала. А тепер - пізно. Виклалася. Інші втомилися - я мусила триматися, бо хто ж?:)

Покурила кальян. Коньяк. Зітхнула.

Багато хотіла сказати. Мучить мене одне. Інколи справді віриш: доля послала тобі гарт, вогонь, із якого вийдеш сильнішою. Зрештою, він сам шепче: я тебе ніжно катую, щоб ти була загартована перед справжніми катами... Тобі боляче - терпиш. І потім починає сумніватися: чи він - гарт, чи таки кат? Може - "да будем мы к своим друзьям пристрастны..."

Все життя - ринг. І удари гонгу.

(Ответить) (Ветвь дискуссии)

Доброго дня! :)
[info]isa_takida@lj
2010-02-13 08:12 (ссылка)
Дякую за відповідь на це самонавіювання-самоаналіз :).

Чи гарт, чи кат... Кажуть, усе залежить від сприйняття. Почала читати "Трансерфінг реальності" (http://www.kodges.ru/15694-transerfing-realnosti-7-knig.html) - доки подобається (треба на щось відволіктися).

"да будем мы к своим друзьям пристрастны..."
Так, вони прекрасні, якщо це дійсно друзі (друг навмисне не завдасть болю й не битиме по больових точках, аби домогтися свого).

(Ответить) (Уровень выше) (Ветвь дискуссии)

Re: Доброго дня! :)
[info]pry4ilok@lj
2010-02-13 10:56 (ссылка)
Я читала "Трансерфінг реальності". Дуже цікаво, це та ж трансперсональна психологія, тільки з суто практичного боку. Але. Це діє, звісно, тільки для цього треба... Як там сказав Ісус: "Якби ви мали віру як гірчичне зерня, то ви б сказали цій горі - Зрушся! - і вона б зрушилася..." Це діє те ж за цієї ж самої умови - якби ви вірили.

Вважають, що віра - це дар або осяяння. Але так тільки здається. Віра на свідомому рівні - це знання на підсвідомому.

Щоб мати практичну користь із "Тренсерфінгу...", техніку-теорію вивчити не досить. Треба опанувати інший психічний рівень. Чого, власне, навчають і духовні практики...

Чесно кажучи, в мене нема ані найменшого бажання тут і тепер усе опанувати - але є бажання процесу, опановування, дороги, втоми, самотності, страху, сонця, трав, зайців, кіз, друзів...:)

(Ответить) (Уровень выше) (Ветвь дискуссии)

Щоб мати практичну користь із "Тренсерфінгу..."
[info]isa_takida@lj
2010-02-13 11:13 (ссылка)
Щось так я і думала :). Книжку порекомендували давно, а ось тільки зараз виникло бажання почитати. Перегуки-переспіви теж помітила (ідея спільна, тільки кожний своїми словами передає. радію цьому багатству, бо кожний може знайти те, що до душі. Колись зачитувалася популярною літературою з фізики, тому, мабуть, і цим зачиталася - і насолоджуюся саме процесом, розтягуючи його й смакуючи образи :))

Віра десь є, інакше не траплялись би в житті справжні чудеса, а вони таки траплялися :).

Здається, опанувати особливо нічого й не можемо, тільки зібрати хоч трохи докупи розпорошених самих себе: у тому ж процесі, дорозі, сонці й травах. Перефразовуючи мого земляка: знайти "сродні" думки й ідеї, бо інші й не приживаються :). І справжні друзі теж сродні" :).

(Ответить) (Уровень выше) (Ветвь дискуссии)

Re: Щоб мати практичну користь із "Тренсерфінгу..."
[info]pry4ilok@lj
2010-02-13 11:36 (ссылка)
Так, я теж радію, виявляючи в різних авторів різними словами різних одкровень і послань описану одну істину, одну й ту ж приголомшливу картину вишньої любові й свободи...

Як світло в кінці тунелі:)

(Ответить) (Уровень выше) (Ветвь дискуссии)

Як світло в кінці тунелі:)
[info]isa_takida@lj
2010-02-13 13:23 (ссылка)
Воно там є :). Дякую :).

(Ответить) (Уровень выше)