Войти в систему

Home
    - Создать дневник
    - Написать в дневник
       - Подробный режим

LJ.Rossia.org
    - Новости сайта
    - Общие настройки
    - Sitemap
    - Оплата
    - ljr-fif

Редактировать...
    - Настройки
    - Список друзей
    - Дневник
    - Картинки
    - Пароль
    - Вид дневника

Сообщества

Настроить S2

Помощь
    - Забыли пароль?
    - FAQ
    - Тех. поддержка



Пишет goutsoullac ([info]goutsoullac)
@ 2012-10-14 22:43:00


Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Покрова! ВО "Свобода" відзначає 70-у річницю створення УПА (дуже багато фото, відео)
Оригинал взят у [info]bilozerska@lj в Покрова! ВО "Свобода" відзначає 70-у річницю створення УПА (дуже багато фото, відео)


По-перше, вітаю усіх зі святом Покрови і з річницею заснування УПА.
Слава Україні!
Героям Слава!


Сьогоднішня хода на Покрову - це було щось. Ніколи не бачила одразу стільки свободівців. Оцінка заступника голови партії Андрія Мохника - 30 тисяч чоловік. Мені важко судити, бо побачити одночасно всіх просто неможливо було, але коли голова колони - широчезної, що "окупувала" всю проїжджу частину - досягла Софійської площі, її хвіст ще був біля парку Шевченка. Я знімала це, стоячи на повний зріст на височезному паркані і кажу - це було вражаюче.


Отой чортик на паркані - це я :)



Свободівці скандували звичайні бандерівські гасла - "Слава Україні! Героям Слава!", "ОУН-УПА - державне визнання!" тощо, і, як водиться, "Зека геть!". Причому звучало це не істерично-протестно, як іноді буває, а так - голос стриманої сили. Це справді сила силенна була, як росіяни кажуть - "сіліща". Коли збирається стільки людей - взагалі вже можна нічого не скандувати.

Дорогою хтось, імовірно, активісти котрогось з автономних товариств, кинули димовуху. На жаль, це було трохи далеко від вищезгаданого паркану, тому я лише здалеку познімала густий білий дим. Це було красиво.

У колоні були футбольні фанати, заряди "Свободу чесним! Свободу Павліченкам!" лунали на всю Володимирську.

І ніщо не завадило, навіть гиденький дощ, що тривав цілий день.

А до початку ходи були промови біля пам’ятника Шевченку. Такого мітинга я теж ще не бачила. Коли тільки підійшла, було десь п’ять чи десять хвилин на третю, побачила, як на проїжджій частині, розділившись на групи по містах і областях, шикуються колони. Я вирішила, що змінився план заходу і мітингу не буде, що вже починається хода. Але мітинг якраз починався, просто всі учасники не могли вміститися у парку Шевченка. До речі, колони зі східних областей України теж були дуже велелюдними.

Вгорі, на постаменті, стояли лідери "Свободи" і троє ветеранів ОУН-УПА (спочатку був один, ще двоє членів Київського крайового братства вояків УПА підійшли пізніше). Ведучим, як завжди, був журналіст Ігор Мірошниченко.

Ірина Фаріон, трохи опанувавши свій славетний темперамент, повільно і з натиском казала про те, що навіть якби вороги України вбили тільки Коновальця і Бандеру - ми не мали б права їм це подарувати. Закликала не пробачати ворогів, не дарувати їм знищення України.

Поет Дмитро Павличко згадував свою молодість, коли був, за його словами, "маленьким, молоденьким лісовим чортиком" і співав: "Прапор червоно-чорний - то наше знамено, червоне - то кохання, а чорне - пекла дно". Сказав про Януковича: "Він не є нашим президентом, він є прислужником кремлівської кліки, яка хоче побудувати тут "русскій мір". Казав, що у луганському потязі провідниця розповіла йому, що їм наказали розмовляти лише російською мовою. Казав, що пам’ятає курінних УПА - це були колишні вояки Червоної армії, хлопці родом із центру і сходу України, тому там теж треба святкувати річниці створення УПА.

Голова Київської "Свободи" Андрій Іллєнко згадував перше святкування річниці створення УПА у 2005 році. "Тоді нас було в десятки разів менше, ніж зараз, і вороги намагалися нам перешкодити". Він казав: нам легше, ніж бійцям УПА, бо їм треба було перемогти у бою, а нам - на виборах. "Горде ім’я українського націоналіста зобов’язує до боротьби! Ми порвемо цих виродків 28 жовтня!".

Коротку промову - про те, що вояки УПА боролися проти абсолютно всіх ворогів України, згадавши, зокрема, і націю, яку не прийнято згадувати :), виголосив ветеран повстанського руху пан Роман. Ще один промовець переказав вітання від славетного сотника УПА Мирослава Симчича.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, як і раніше, казав сьогодні про те, що УПА боролася за національну і соціальну справедливість. Нині держава Україна існує, але ні національної, ні соціальної справедливості у ній немає, і саме за це змагаються зараз сучасні українські націоналісти, які є спадкоємцями боротьби вояків УПА. У кінці своєї промови він закликав, у разі, якщо злочинну владу не вдасться усунути мирним шляхом, шляхом виборів, бути готовими до національної революції. Чи треба казати, що народ бурхливо аплодував?

Після його виступу всі хором заспівали державний гімн України, а потім швидко пошикували велетенську колону і рушили Володимирською на Михайлівську, де за годину почався потужний концерт за участю українських гуртів, на який я, на жаль, піти не змогла. Але мені і без концерту вражень вистачило. Сила. Яка, що цікаво, на моїх очах виросла з невеличкої правої партії.

Відео незабаром з’явиться.








































Роздача свободівських прапорців








Панорама






Виступає Ірина Фаріон






Виступає Дмитро Павличко




Ведучий - Ігор Мірошниченко






Олександр Бригинець










Олег Тягнибок та Ірина Фаріон


Олег Тягнибок та Ірина Фаріон




Виступає Андрій Іллєнко




Ветеран УПА пан Роман


Виступає Олег Тягнибок




"Чорні запорожці" б’ють у великий барабан



Початок ходи.







У голові колони йде Олег Тягнибок з побратимами

















Хтось кинув димовуху.



Вулицю ненадовго затягнуло білим димом.


Хода продовжується



Знову я - чортик на паркані :)





Топчуть "регіонівський" прапор


Вулиці, які ведуть на Хрещатик, перекриті міліцією, бо на Бесарабці - комуністи. У минулі роки я б пішла подивитися-пофоткати, а цього року не захотіла. Нащо перед виборами робити їм безкоштовний піар?















Лідери "Свободи" у голові колони






Тягнибок на ходу дає інтерв’ю


Заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник


















Андрій Мохник



(Добавить комментарий)


[info]makatyn@lj
2012-10-14 17:45 (ссылка)
Завидую жителям Украины,у них есть выбор между националистами и остальными партиями.
В России выбор только между партиями,к сожалению.То есть выбора нет.

(Ответить) (Ветвь дискуссии)


[info]retif100@lj
2012-10-14 18:44 (ссылка)
а что об этих думаете?
http://krylov.livejournal.com/2732960.html

(Ответить) (Уровень выше) (Ветвь дискуссии)


[info]makatyn@lj
2012-10-15 09:34 (ссылка)
Возможно русские националисты когда нибудь появятся,лет через 10 или 20.

(Ответить) (Уровень выше)