Войти в систему

Home
    - Создать дневник
    - Написать в дневник
       - Подробный режим

LJ.Rossia.org
    - Новости сайта
    - Общие настройки
    - Sitemap
    - Оплата
    - ljr-fif

Редактировать...
    - Настройки
    - Список друзей
    - Дневник
    - Картинки
    - Пароль
    - Вид дневника

Сообщества

Настроить S2

Помощь
    - Забыли пароль?
    - FAQ
    - Тех. поддержка



Пишет olegmi ([info]olegmi)
@ 2009-08-14 16:28:00


Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Що керує людством
Я деякий час замислювався над тим, що ж все-таки керує людством - всесвітня анархія чи всесвітня змова. Такі питання варто час від часу собі задавти, позаяк ми вже дорослі люди і треба гальмувати суцільний потік рефлексій, та потрошку визначатись з приводу того, чим є для нас світ і яке наше місце в ньому. Сьогодні ввечері, пережовуючи сібірські пєльмєні, я здається, зумів відповісти сам для себе на це питання.

Людством керує інерція.

Суцільним потоком вона рухається вперед, перетворюючись сама і видозмінюючи оточуючий світ.
Цей потік складається з величезної кількості струмочків - людських доль, що, в більшості своїй проживаючи життя за інерцією, дають можливість потоку весь час рухатись. Не всі струмочки однакові, деякі з них, з більшим чи меншим завзяттям (в залежності від власних сил), намагаються направити русло в інший бік, дещо скоригувати його, а деякі - взагалі роблять спроби піти проти течії. Своїми зусиллями ці неспокійні струмочки, якщо вони сильні, зачіпають і захоплюють тих інертних, що рухаються поруч, змінюють вектор їх інерції. Слабкі гинуть під натиском інертних мас, сильні - змінюють русло. Потік ніколи не перебуває в стані спокою, він завжди бурлить, піниться, в ньому виникають круговерті, але він завжди рухається. Вперед. За інерцією.

Людством керує інерція, і це означає що немає ніякої всесвітньої змови і немає ніякого всесвітнього безладу. Іди за течією, або, якщо хочеш - намагайся її змінити. І те, й інше - необхідна, невід'ємна частина процесу.
Моя картина світу - оптимістична.

Источник: http://lj.rossia.org/users/lunar_shade/110638.html