Tue, Aug. 8th, 2017, 06:50 pm
[info]robofob

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2282057-na-donbasi-sogodni-perebuvae-do-40-tisac-rosijskih-vijskovih-ta-bojovikiv-muzenko.html
Кількість російсько-окупаційних військ на сході України, куди входять бойовики, найманці і кадрові російські військовослужбовці, становить близько 39-40 тис. осіб.

Про це заявив в інтерв'ю LIGA.net начальник Генерального штабу Збройних сил України - Головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

"Загальна кількість, яку ми визначаємо, на сьогодні становить близько 39, до 40 тисяч. Це загальне військове угруповання", - сказав він.

За словами Муженка, це - "бойовики, найманці і кадрові російські військовослужбовці".

Начальник Генштабу наголосив, що на Донбасі немає незаконних військових формувань, "а є чітко структуровані військові організми": "Це перший і другий армійські корпуси, які носять усі ознаки регулярних військ. Найголовніше, ними керують з центру, який знаходиться у Росії. У складі обох корпусів командний офіцерський склад - це кадрові російські військовослужбовці. Плюс найманці, включаючи так званих "командированих" військовослужбовців-контрактників російської армії рядового і сержантського складу".
Читайте також: На Донбасі загиблих вояків із РФ перевдягають у цивільне - розвідка

Муженко наголосив, що ті, кого там називають нібито ополченцями - "це просто пропагандистська ширма": "Картинка для телебачення. Вони намагаються ввести в оману і українське, і особливо російське суспільство".

Він нагадав, що нещодавно знову було взято в полон російських військовослужбовців, що ще раз підтверджує, що на Донбасі є кадровий склад збройних сил РФ.

"Наприклад, за інформацією затриманого російського контрактника Агеєва, у складі того підрозділу, в якому він проходив службу, близько 30% становили саме кадрові російські військовослужбовці. Переважно це найманці, які прибули з території Росії. Захоплені документи теж свідчать про те, що там знаходяться і кадрові російські військовослужбовці, і громадяни Росії, які позиціонують себе як "ополченці", тобто жителі окупованих районів Донецької і Луганської областей", - заявив начальник Генштабу Збройних сил України.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Identity URL: 
имя пользователя:    
Вы должны предварительно войти в LiveJournal.com
 
E-mail для ответов: 
Вы сможете оставлять комментарии, даже если не введете e-mail.
Но вы не сможете получать уведомления об ответах на ваши комментарии!
Внимание: на указанный адрес будет выслано подтверждение.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
Message:



Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.