Толик Панков
hex_laden
............ .................. ................
Толик Панков [userpic]
У ДВБ Нацполіції шантажем та погрозами кошмарили власників веб-сервісу, вимагаючи допомоги в розслід

И еще одно. Национальный антикоррупционный портал.



Під час розслідування резонансної справи про підпал приміщення Головного слідчого управління Національної поліції України вітчизняні силовики влаштували тиск і переслідування адміністрації інтернет-сервісу Virtualsim.net.

Про це йдеться у відкритому листі власників проекту, який надає в оренду телефонні номери для реєстрації веб-сервісів з використанням SMS-кодів.

У його тексті зазначено, що українські можновладці з використанням погроз та шантажу намагалися зламати сервіс Virtualsim.net, що був заснований у 2015 році "для користувачів Інтернету, зацікавлених у конфіденційності задля здійснення свого права на свободу слова та недоторканість персональних данних в умовах неправових держав, що може бути корисним громадським активістам...", зокрема для реєстрації або підтвердження входу в облікові записи в соцмережах без розкриття справжніх номерів телефонів.

Засновники Virtualsim.net наполягають, що не несуть відповідальність за діяльність своїх користувачів на сторонніх веб-сервісах, а інформація щодо клієнтів компанії є конфіденційною та "не може бути розкрита інакше, аніж за офіційним запитом суду, якщо цей запит не суперечить праву людини на свободу слова і не пов’язаний з цензурою, яка заборонена Конституцією України". Тим не менш, влітку 2020 року адміністрація інтернет-сервісу буцімто стикнулася зі спробами "впливу на сервіс поза правовим полем" з боку українських силовиків.

Приводом для уваги правоохоронців став інцидент з підпалом приміщення Головного слідчого управління Нацполіції по Набережному шосе в Києві, який трапився в ніч на 10 червня 2020 року. Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, відповідальність за цю атаку запалювальною сумішшю будівлі поліції в українській столиці невдовзі на себе взяло угруповання анархістів "Сміливці", чиє звернення було оприлюднено на сторінках видання "Боєць Анархіст".



У його тексті зазначалося - підпал Головного слідчого управління начебто є своєрідним висловленням протесту після двох скандальних історій поліцейського свавілля (вбивства 5-річного Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому та зґвалтування дівчини "копами" у відділенні поліції в Кагарлику).

При цьому, за версією силовиків, один з клієнтів Virtualsim.net якимось чином виявився пов’язаним з пожежею кабінетів ГСУ. "Ідентифікація була здійснена за номером телефону, на який був зареєстрований аккаунт у Telegram. Цей номер телефону клієнт придбав на нашом сервісі", - пояснюють в адміністрації веб-сервісу.
Читайте также: В Україні ліквідували понад сотню інтернет-магазинів з продажу наркотиків

В рамках розслідування кримінальної справи щодо підпалу будівлі Головного слідчого управління Нацполіції (ч.2 ст.194 КК України) 9 липня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду Києва Олеся Батрин задовольнила клопотання слідчого ГУНП у місті Києві Анастасії Кольчик, погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №6 Ярославом Мрачко, про надання санкції на обшук місцезнаходження відповідної SIM-карти.

"Таким чином передбачалося затримати власника аккаунта Telegram, але насправді ця SIM-карта ніколи не знаходилася в нього, оскільки є власністю Virtualsim.net та надавалася в оренду. Управлінням SIM-картками займався найнятий сервісом оператор: саме до нього і завітало близько десятка поліцейських Департаменту внутрішньої безпеки з Києва, подолавши відстань у понад 550 кілометрів, - зазначено у відкритому листі адмінстрації Virtualsim.net. - Оператор видав SIM-карту, що цікавила поліцейських. Однак, незважаючи на детальні пояснення принципу роботи сервісу, демонстрацію панелі доступу до сайту Virtualsim.net для передачі кодів з SMS та наявності дозволу суду тільки на зняття копій... поліція вилучила все обладнання - модеми, смартфони, жорткі диски, ноутбук, а також велику кількість SIM-карток, арендованих клієнтами Virtualsim.net".

Власники інтернет-сервісу стверджують, що подальша доля вилучених SIM-карток наразі невідома. "Таким чином, конфіденційність користувачів сервісу та, ймовірно, збереження їх грошових коштів (деякі клієнти користуються сервісом для віходу в свої платіжні системи) без будь-яких правових підстав були порушені. Робота відділення сервісу була призупинена, йому завдано необґрунтованих збитків на кільки тисяч доларів, оператор втратив можливість заробітку" - бідкаються в Virtualsim.net.

Вони додають, що надалі операторів сервісу правохоронці схиляли до "незрозумілої співпраці" з метою відшукання та ідентифікації власників інтернет-бізнесу. Одночасно з цим було виявлено спробу зламу особистого аккаунта Facebook одного з засновників Virtualsim.net, а сам веб-сайт почали "сканувати" на предмет відшукання його вразливостей.

За місяць "копи", врешті-решт, вирішили зв’язатися з власниками сервісу напряму та почали вимагати від них "видачі інформації", висловлюючи погрози та недвозначні натяки.

"Один з поліцейських зміненим голосом записав аудіофайл про те, що справу (про підпал приміщення ГСУ Нацполіції - Ред.) перекваліфікують на "замах на вбивство", а нас оголосять співучасниками. Наших зауважень з цього приводу поліція не почула. З їх боку виступав якийсь анонім, однак оскільки сеанс зв’язку був попередньо узгоджений та відбувався по сторонньому каналу й надалі, ми абсолютно впевнені, що спілкувалися з особами, які розслідують справу, - переповідають подальший розвиток подій у Virtualsim.net. - Побоюючись за життя і здоров’я нашого колишнього оператора, який на території України фактично опинився в заручниках у недобросовісних поліцейських... зрештою ми погодилися провести видачу (інформації - Ред.)... Передусім ми піддалися на шантаж - здоров’я та свобода людини, яка працювала з нами, достатнь важливі для нас. Нам подякували та на певний час спілкування припинилося".

В подальшому у власників Virtualsim.net виникли сумніви щодо причетності їх клієнта - орендаря SIM-картки, на яку був зареєстрований Telegram-канал, до скоєння підпалу будівлі Головного слідчого управління Нацполіції. Мовляв, із розмов із анонімними "копами" останні повідомляли - їм важливо упіймати будь-якого анархіста та оголосити про розкриття справи.

"Ще більше питань виникло через те, що цей клієнт, за твердженнями поліції, начебто пов’язаний з сайтом "Боєць Анархіст". Наразі цей ресурс після DDoS-атаки (ймовірно влаштованої не без "допомоги" української влади) призупинив роботу та пішов у DarkNet. Цей сайт являв собою новинний ресурс з висвітлення діяльності "лівих анархістів", зокрема - історії підпалу будівлі поліції. Цей сайт першим оприлюднив повідомлення про підпал, яке надійшло від групи "Сміливці" на електронну пошту видання. Не виключено, що в поліції вирішили "зачепитися" за першого-ліпшого "анархіста", аби надалі просунутися в розслідуванні. У той же час наш клієнт - власник аккаунта в Telegram насправді міг бути тільки інтернет-журналістом. Тим не менш, перша спроба шантажувати нас виявилася вдалою. Ми вирішили, що інцидент є вичерпаним, однак це виявився тільки початок історії", - говориться у відкритому листі адміністрації Virtualsim.net.

Тут стверджують, що восени 2020 року з ними знову вийшли на контакт правоохоронці, котрі заявили, що в них "довгі руки" та вони встановили справжні особи/місцезнаходження засновників Virtualsim’у. "На питання, яким є процесуальний статус власників веб-сервісу (в історії про підпал будівлі ГСУ НПУ - Ред.) було надано відповідь, що ніякого", - переконують стартапери.

Мовляв, співробітник поліції, з яким вони спілкувалися, чітко усвідомлював: геть усе, що було можливе з боку адміністрації Virtualsim.net для здійснення розслідування гучної історії про пожежу в Головному слідчому управлінні, вже зроблено. А у подальших контактах не має будь-якого сенсу.
Читайте также: Нацполіція викрила канал нелегального переправлення людей до ОРДЛО

Втім, як виявилося, отриманою від веб-сервісу інформацією поліція та кіберполіція скористатися не змогли. Тож вони вирішили за допомогою власників Virtualsim.net здійснити оперативну комбінацію та "піймати на гачок" невловимого орендаря SIM-картки під привідом наявності для нього цікавої/вигідної пропозиції. Адміністрація відмовилася брати участь у цій постановці, після чого їй начебто почали мститися "копи".

Зокрема, 20 листопада 2020 року власники Virtualsim.net отримали чергове повідомлення від поліцейських з натяками на погрози, а надалі до ще одного з операторів інтернет-сервісу до Тернополя завітали працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

"Останніми його словами була фраза: "До мене прийшли з обшуками, передають тобі вітання з Києва. Віддай їм те, що вони вимагають, мені не потрібні проблеми". Наразі нам нічого не відомо про місцезнаходження та стан нашого оператора, на зв’язок він більше не виходив. Після цього раптово перестали працювати орендовані нами в дата-центрі слоти в шлюзах для автоматичних номерів, а компанія, яка надавала ці послуги, перестала відповідати. Скоріше за все, її працівників залякали поліцейські... Як наслідок, велика кількість клієнтів Virtualsim.net залишилася без орендованих SIM-карток, було вилучено значну кількість майна веб-сервісу та фактично припинено його функціонування на території України. Хоча ніякого процесуального статусу по жодній кримінальній справі ми не маємо та не можемо мати, оскільки не порушували будь-які закони. Проте маємо справу з бандитами, що представляють державу; та державою, яка користується послугами бандитів", - стверджують власники Virtualsim.net.

Вони резюмують, що наразі перебувають за межами України, а "копи" буцімто погрожували оголосити їх у міжнародний розшук: "Ми є законослухняними громадянами, але не можемо повернутися на Батьківщину через побоювання за свої життя, здоров’я та свободу. Ймовірність того, що поліцейські бандити з Департаменту внутрішньої безпеки будуть покарані, практично нульова. Ми відмовилися вести перемовини з поліцією, оскільки не хочемо бути такими само бандитами, як і влада".


Источники: antikor.com.ua
detective-info.com.ua

Это репост с сайта http://tolik-punkoff.com
Оригинал: http://tolik-punkoff.com/2021/01/05/u-dvb-natspolitsiyi-shantazhem-ta-pogrozami-koshmarili-vlasnikiv-veb-servisu-vimagayuchi-dopomogi-v-rozsliduvanni-pidpalu-budivli-golovnogo-slidchogo-upravlinnya/

Comments

То есть, ебланы идут палить участок, и при этом жалеют 40 гришек на чистую симку, которая всегда тебе доступна, и которую ты лично можешь
сжечь шокером или искрящим трансформатором, разломать и поджарить обломки на ацетиленовой/пропановой горелке?
Какие же хохлы дегенераты, просто пиздец.
Продолжаем зоонаблюдения

Раньше же в Украине симки были вообще без паспорта. Чо, теперь аусвайс ввели, как на роиссе?
Ощущение, что это просто подстава, исключительно чтоб шантажировать и нагадить.

Не, пока еще все по-прежнему, в любом киоске без аусвайса, хотя регулярно в зРаду проекты закона подают. Чего ж я и удивляюсь.

Бля, чуть больше доллара. Значит, точно ментовская подстава. У Virtualsim цены от 5$

Че-то гривна подешевела... Причем, сцук, и к доллару и к рублю. Когда я был в Украине ~4р была, ща 2.6